Invitatii speciale – partea a3a

Septembrie 17, 2008

Sunt unele cazuri, cand invitatia pe care o facem prietenilor de a veni la serbarea noastra, are un caracter mai special. De exemplu: la sarbatoarea pomului de iarna sau cu prilejul aniversarii a doi gemeni.

Pentru invitatiile pentru Pomul de Iarna se decupeaza din carton colorat sau din carton pe acre s-a lipit hartie colorata, conturul din figura 6a, in atatea exemplare cate invitatii trebuie trimise. Din indoirea cartoanelor se obtin saniute. pe una din fete – fig. 6a desenam un bradut pe care il ungem usor cu guma Arabica, apoi presaram pe el praf de globuri pisate. pe partea cealalta a saniutei scriem textul invitatiei (fig. 6b).

Taiem un dreptunghi din carton subtire, il indoim, desenam un Mos Craciun si-l decupam avand grija ca sacul si haina sa fie exact pe indoitura invitatiei, pentru a ramane unite cele doua parti ale cartonului. Fata o pictam cu acuarele, iar barba si garniture de blana de la caciula, manecile si poalele hainei, le confectionam din bucatele de vata, pe care le lipim pe carton. In interior scriem textul invitatiei.

Invitatia celor doi sarbatoriti. Daca isi serbeaza aniversarea doi gemeni sau fratele si sora, vom face niste invitatii adecvate evenimentului.

Taiem din carton subtire, alb, un dreptunghi de 10 cm/20 cm. Copiem pe hartie de calc sau pelur desenul din figura 7 (desenul este in marime naturala). cu ajutorul hartiei carbon, il trecem pe carton. Decupam apoi partile hasurate in desen. coloram cu acuarele copiii si floricele, dupa preferinta. facem conturul desenelor colorate cu o penita cu tus. in spatial liber din mijloc scriem textul invitatiei, apoi pliem cartonul pe liniile punctuate in desen, astfel ca desenul cu fetita sa fie deasupra invitatiei, iar cel cu baietelul dedesubt. plierea se face ca la armonica. bineinteles, daca e vorba de sarbatorirea a doua fetite vom desena doua fetite, iar pentru sarbatorirea a doi baieti, doi baieti.

Alte invitatii Pentru ziua de nastere a mezinului familiei, fratii mai mari vor confectiona niste invitatii, care il vor bucura in primul rand pe sarbatorit si apoi pe ceilalti musafiri care, pot fi de varsta gradinitei sau mai mari.

Pentru fiecare invitatie, decupam din carton subtire, diferit colorat, formele din figurile 8a si 8b. Cartonul dreptunghiular formeaza baza invitatiei, iar celalalt reprezinta “tortul” sarbatoriutului. Cartonului cu “tortul” ii facem cu o foarfeca ascutita, o taietura insemnata ca in desenul 8b cu o linie groasa. “Tortul” il ungem pe spate (dar numai pe margini) cu lipici, apoi il aplicam pe cartonul dreptunghiular si il punem la presa ca sa se lipeasca bine. decupam din hartie alba o “lumanarica”, asa ca in fig. 8c, careia ii pictam cu galben “flacara” si cu o culare vie “gulerasul”, iasr la celalalt capital fasiei de hartie scriem textul invitatiei. Pliem “lumanarica” pe liniile vizibile in desen si o introducem in taietura din partea superioara a “tortului”, astfel ca san u ramana afara decat portiunea pana la “guleras” – fig. 8d. “Tortul” se poate orna cu bucatele de hartie colorata sau se poate picta cu acuarele.

Nu uitati: se fac atatea invitatii cati oaspeti poftim la sarbatoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: