Invitatii duble

septembrie 10, 2008

Motive decorative pentru invitatiile duble. Cosulet cu flori

Luam o bucata de carton subtire, de culoare alba, lata de 8 cm si lunga de 20 cm. O indoim pe lat ca pe o carte. Pe foia de deasupra vom lucra modelul decorative, iar pe foia a doua vom scrie invitatia.

Motivul decorative il incepem cu cosuletul, care cere mai multa atentie si rabdare.

Alegem 14-15 fire de pai de grau sau de orez, cat mai subtiri, mai drepte si aproximativ egale intre ele, ca si grosime si lungime.

Pe foia de carton pe care lucram motivul decorative desenam un trapez (figura 5a).

Pe liniile pline ale trapezului facem doua taieturi cu lama. De asemenea, pe baza mica a trapezului, care va fi fundul cosuletului, mai facem cinci taieturi mici, cu distante intre ele ca in figura 5b. In orificiile taieturilor introducem cate un fir de pai, perpendicular pe baza mica a trapezului, cum arata figura 5c. Dupa cum se observa in schita, paiele sunt mai lungi pe fata cartonului, iar in spate se afla numai varfurile lor. Dup ace am introdus 5 fire de paie, lipim fiecare capat al paiului iesit pe spatele cartonului.

Intoarcem din nou cartonul pe fata.

Incepand de la fundul cosuletului tesem fire de pai, scotand fiecare fir de pe dos, prin taietura din dreapta, tesand prin cele cinci fire verticale (un fir deasupra, unul dedesubt) si varand iar capatul firului de pai prin taietura din stanga, spre a-l scoate pe dos. Procedam astfel cu 9-10 fire de paie, tesandu-le orizontal, fir langa fir (fig. 5d). Intoarcem iar cartonul pe spate si lipim cu fasii de hartie capetele paielor. In felul acesta cosuletul este gata si arata ca in figura 5e.

Se decupeaza florile si frunzele din hartie lucioasa colorata si se lipesc (fig. 5f si g) deasupra cosuletului.

Alt motiv decorative pentru invitatiile duble

Luam o bucata de carton subtire de 12 cm/20 cm pe care o indoim ca o carte. Desenam apoi conturul unei lalele, decupam floarea, o data din hartie lucioasa rosie si de doua ori din foita de aceeasi culoare. Frunzele le decupam o data din hartie lucioasa verde si de doua ori din foita verde. staminele de doua ori din hartie lucioasa galbena.

Pe foia de deasupra scrie INVITATIE si lipim laleaua cu frunzele si staminele decupate din hartia lucioasa. Desfacem apoi cartonul si pe indoitura, pe mijloc, lipim cele doua exemplare decupate din hartie subtire, suprapunandu-se. Deasupra lipim si cele patru stamina si desenam cu verde codita florii. Pentru a fi convinsi ca floarea noastra s-a fixat o putem presa cu o greutate. Scriem textul in interiorul cartonului si inchidem invitatia. cel care o primeste, cand o desface, gaseste laleaua in relief, modelul fiind de un effect deosebit.

Saptamana viitoare vom realize impreuna niste invitatii speciale.

Lasă un comentariu