Cum pregatesti un perete pentru a fi decorat?

August 29, 2008

Inainte de a aplica un tapet sau o vopsea pe un perete, indicat este ca acesta sa fie curatat bine, pentru ca decorarea lui sa se poata realiza in conditii optime. Pregatirea peretilor sau a tavanului presupune diferite operatiuni asupra suprafetelor : curatirea, tratarea cu diferite substante, astuparea fisurilor, netezirea.
Curatarea si tratarea
Mai intai de toate, trebuie sa eliminati praful, urmele de grasime si de murdarie cu ajutorul unei perii mai mult sau mai putin dure, folosind de asemenea soda speciala pentru pereti, solventi sau chiar agenti de decapare pentru vopsea.
Daca peretele este umed, aplicati un produs pentru a-l face impermeabil. Daca exista deja pete de mucegai, curatati cu atentie si apoi aplicati un produs anti-mucegai. Daca este sfaramicios, ca si un perete de ipsos vechi, aplicati o substanta care contine agenti intaritori. Puteti sa eliminati eflorescentele cu un produs neutralizant sau cu o solutie de acid clorhidric (25 % acid in apa).

Astuparea fisurilor
Astuparea fisurilor presupune suprimarea defectelor de pe suprafata unui perete : gauri de la cuie, crapaturi …
Inainte de toate, o fisura trebuie sa fie „deschisa” cu ajutorul unei raschete pentru a o tencui si apoi a o egaliza. Periati folosind o perie de sarma pentru a elimina orice particula de murdarie ramasa. Introduceti in interiorul fisurii materialul necesar astuparii, fixandu-l foarte bine.
Utilizati materiale pentru astuparea fisurilor, pe care le puteti prepara dumneavoastra pe loc, sub forma de pasta sau pudra combinandu-le cu apa. Un produs de calitate buna trebuie sa aiba o aderenta puternica si sa se usuce in timp foarte scurt, dupa ce a fost aplicat. O aplicati cu ajutorul unui cutit special de 5 pana la 10 cm sau cu o spatula mica. Dupa ce s-a uscat, cu ajutorul unei pietre ponce inlaturati ceea ce este in plus.

Atentie O tencuiala noua se va usca complet in : 3 luni daca este din ciment si in 6 luni daca este din ipsos.

Netezirea
Netezirea este ultima operatiune de dinainte de a fi decorat peretele dumneavoastra. Prin aceasta se intelege aplicarea pe intreaga suprafata a peretelui un strat subtire de tencuiala care astfel il va uniformiza. Utilizati un material pentru netezire, astfel incat sa puteti sa-l aplicati cu o spatula lata (cam de 20 cm) sau cu un cutit special pentru asa ceva, care este foarte ascutit. Intindeti un strat gros de 1 mm pe o suprafata de 50 cm. Neteziti cu partea ascutita a spatulei pe verticala.

Acum puteti sa va vopsiti perete sau sa-l decorati cum doriti dumneavoastra.

Bine de stiut Un perete care se macina, mucegait sau cu eflorescente, care ramane umed sau care este inca acoperit de praf sau murdarie nu va va permite sa aplicati un tapet sau sa il vopsiti. In concluzie, daca nu va veti pregati peretele inainte de a-l infrumuseta, veti risca ca decorarea sa fie un fiasco.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: